2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Szijjártó Péter részvételével tették le a fürdőfejlesztés alapkövét

Csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével helyezték el a Gyulai Várfürdőben az új, 3,2 milliárd forintos beruházás alapkövét. A program révén nemcsak a gyermek víziparadicsom újul meg, hanem egy olyan Termálpalotát is kialakítanak, mely elsősorban az idősebb, egészségtudatos vendégeket szolgálja majd.

Az alapkőletétel előtt megtartott sajtótájékoztatón Kun Miklós igazgató elmondta: a gyulai a hetedik legnagyobb, nemzetközi jelentőségű fürdő Magyarországon. Hangsúlyozta, ahhoz, hogy ez a határ túloldalán beinduló fejlesztések mellett is így maradjon, további beruházásokra van szükség.
Görgényi Ernő polgármester a gyulai fürdőkultúra régre nyúló történetére emlékeztetett, a városban ugyanis már 500 éve is létezett fürdő. Hangsúlyozta, már az első Orbán kormány fontosnak tartotta a gyulai fürdő fejlesztését, a sor pedig az Aquapalota 2013-as megépítésével, most pedig egy újabb, nagy jelentőségű projekttel folytatódik.
Az eseményen Kovács József országgyűlési képviselő a fürdő egészségüggyel kapcsolatos vonatkozásairól, a reumatológiai szakrendelésről is beszélt.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a turizmus nemzetgazdaságra gyakorolt jelentős hatásáról beszélt. Kiemelte, az ágazatot a járvány erősen visszavetette, ezért is fontos, hogy további fejlesztésekkel erősítsék meg. A várfürdő után Szijjártó Péter a Gyula Televízióhoz látogatott, ahol 3Téma című műsorunk vendégeként beszélt nemcsak a várfürdő és az Airbus beruházás jelentőségéről, hanem az M44-es és a békéscsabai repülőtér megújításáról is, illetve a magyar-román kapcsolatokat is értékelte.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …