2022. május 22., vasárnap
FONTOS

383 új fertőzött Békés megyében

A pénteki adatok szerint 383 új pozitív esettel 49 837-re emelkedett a Békés megyei koronavírus fertőzöttek 2020. márciusa óta nyilvántartott száma.

Országosan egy nap alatt 11 559 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg. 5152 embert kezelnek kórházban koronavírusos tünetekkel, közülük 209-en vannak lélegeztetőgépen.
A beoltottak száma lassan emelkedik, jelenleg 6 millió 379 ezer, 3 millió 755 ezren a harmadik oltást is felvették.
A regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz. Ma délután és szombaton ismét lesz oltási akció a kórházi oltópontokon.

Februárban is lesz minden csütörtökön, pénteken, és szombaton oltási akció a kórházi oltópontokon. Az oltásra továbbra is kiemelten várjuk az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat.

Nézze meg ezt is:

Pályaorientációs és családi napot tartottak a Bay Zoltán Általános Iskolában

  A régész szakma rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek a gyerekek péntek délelőtt a Pályaorientációs napon a …