2024. április 19., péntek
FONTOS

Néhány napig még lehet jelentkezni a tavaszi érettségire

Február 15-ig, keddig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra. Az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek.
A Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban a tizedikes és tizenegyedikes diákok közül péntek reggelig 17-en jelentkeztek előrehozott érettségi vizsgára.

A tanulók körében a nyelvek a legkedveltebbek, ezen belül is az angol, a németre ugyanis mindig kevesebben jelentkeznek. Az idegen nyelveket követően földrajzból érettségiznek hamarabb a tanulók. Bengery Zsoltné, a Karácsonyi gimnázium igazgatója elmondta, azok a diákok, akik céltudatosan készülnek a továbbtanulásra, felmérik, hogy a középiskola az a helyszín, amikor erre kell koncentrálniuk. A későbbiekben a főiskolán, egyetemen már egészen más foglalkoztatja őket.

119 végzős tanuló fog idén közép-, valamint emelt szinten érettségizni az Erkel Ferenc Gimnáziumban. Itt is biztosítva van a lehetőség az alsóbb évfolyamokba járó diákok számára, hogy előrehozott érettségit tegyenek.

Idén a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május másodikától június 24-ig tart. Az írásbeli vizsgákat május másodika és huszonharmadika között rendezik meg. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 1. és 9., a középszintű szóbelik június 13. és 24. között lesznek.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …