2024. április 25., csütörtök
FONTOS

465 új fertőzött Békésben

A legutóbbi három nap alatt a hétfő reggeli adatok szerint 465 új, Békés megyei koronavírus fertőzöttet vettek nyilvántartásba.
Egy héttel ezelőtt ez a szám 826 volt, így az adatokból arra következtethetünk, hogy mérséklődik a járvány terjedése. A pandémia 2020-as kezdete óta Békésben 50 302 ember kapta el a kórt. Mindez azt jelenti, hogy Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyével Békésben nevezhető a legjobbnak a helyzet, ha a lakosságarányos betegszámokat vizsgáljuk.
Az elmúlt három napban országszerte 21 081 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 271 többségében idős, krónikus beteg. 5186 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 199-en vannak lélegeztetőgépen.
A beoltottak száma 6 millió 383 ezer, közülük 3 millió 770 ezren a harmadik, 161 ezer ember pedig a negyedik oltását is felvette.
Februárban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton van oltási akció a kórházi oltópontokon. Az oltásra továbbra is kiemelten várjuk az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.
A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség.
A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …