2024. április 20., szombat
FONTOS

Nyírják az utcai sorfákat Gyulán

Ezekben a napokban az utcai sorfákat gallyazzák a közüzemi kft munkatársai.
Minden évben 18-20 gyulai utcában, 1500-2000 fán végzik el ezt a fajta munkát. A vagyonvédelem mellett azért van erre szükség, hogy az elektromos légvezetékekhez, valamint a közelben lévő épületekhez ne érjen oda a növény. A levágott részeket elszállítják a komposztáló telepre. Hogyha nagyobb mennyiség gyűlik össze, akkor  mulcsozóval ledarálják, majd komposztálják. A gallyazási munkálatok legkésőbb március közepéig befejeződnek.

Az időjárás-előrejelzés szerint az elkövetkezendő 3-4 hétben szárazabb, az átlaghoz képest melegebb idő ígérkezik. Ennek ellenére a közüzemi kft munkatársai felkészültek egy hirtelen téli, havas, jeges időre is. A tél elején rendelkezésre álló 150-160 tonna sómennyiséget már kiszórták.

A hó-,és síktalanítási munkák mellett ügyeletet rendelnek el a közüzemi kft-nál abban az esetben is, hogyha erősebb, szeles időjárás jön térségünkbe.

Bányai György elmondta, hamarosan kezdődik a tavaszi felkészülés.

Bányai György kiemelte, a tervek szerint a következő héttől beüzemelik a seprűs autót. Ezzel az útszegéllyel ellátott utakat tisztítják meg. Egy kistraktorra is rászerelnek egy seprűadaptert, mellyel pedig a kerékpárutakat, valamint a szélesebb sétányokat tisztítják meg.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …