2024. április 23., kedd
FONTOS

Jelentős támogatást kapott a Házi-Hús Kft

A városháza dísztermében vehette át a támogatói okiratot Harald Schuster, a Házi-Hús Kft. ügyvezetője Erdős Norberttől, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárától. A cég mintegy 130 millió forintot kap egy új üzem építéséhez, és a létszám bővítéséhez.

A város vezetése segíti azokat a vállalkozásokat, melyek értéket és munkahelyeket teremtenek – hangsúlyozta Görgényi Ernő gyulai polgármester.

Kovács József országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedben jelentősen bővült a foglalkoztatás hazánkban, és a folyamat még mindig nem ért véget.

Erdős Norbert elmondta, az élelmiszeripar második legjelentősebb ágazata a húsipar, amely az árbevétel közel 11 százalékát teszi ki.

Harald Schuster vállalkozása 2010-ban kezdte meg működését Gyulán, kisebb-nagyobb fejlesztések lényegében azóta zajlanak. A sertésfeldolgozó üzemet várhatóan néhány héten belül adják át.

A mostani beruházás során két, összesen 700 négyzetméteres épületet építenek. Az egyikben baromfit dolgoznak majd fel, a másik pedig egy hagyományos érlelőüzem lesz.
A húsipari cég jelenleg 11 munkatársat foglalkoztat, ezt létszámot 20-ra szeretnék emelni.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …