2023. szeptember 24., vasárnap
FONTOS

Hárman kaptak “Év szakdolgozója” elismerést

Hétfő délután tartották meg a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményében a Magyar Ápolók Napját.

Az ünnepi, bár szűk körű eseményen Becsei László főigazgató főorvos idézte fel a Magyar Ápolók Napja alkalmából Kossuth Zsuzsanna alakját, aki az 1848-49-es szabadságharc idején a legelső katonakórházakat szervezte meg.
Az “Év szakdolgozója” címet elsőként Szelezsánné Melis Mariann kapta meg. Ő 1987-ben kezdte pályafutását, munkáját mindig nagy szeretettel, lelkiismeretesen végezte. Ma is példaértékű, ahogy kollégáit és a betegeket segíti. Dombi-Bundik Zsuzsanna 2008-ban szerzett ápolói végzettséget, a neurológia-stoke osztály munkatársaként vezényelték át a covid részlegre, ahol kiemelkedő munkával járul hozzá a koronavírusos betegek ellátásához. Tóth Szilvia 25 éve dolgozik a békéscsabai szülészet-nőgyógyászati osztályon, 2019 óta ő látja el a főnővéri teendőket. Példás munkája és emberi értékei miatt vált érdemessé az “Év szakdolgozója” címre.
Mészáros Magdolna ápolási igazgató az eseményen Kossuth Zsuzsannára utalva úgy fogalmazott, ő a szabadságharc ideje alatt próbálta megteremteni a szervezett ápolás alapjait, a mai ápolók pedig valami hasonlót csinálnak a koronavírus járvány kitörése óta.
Az esemény végén a résztvevők koszorúkat helyeztek el az igazgatósági épület mellett található Kossuth Zsuzsanna emlékműnél.

Nézze meg ezt is:

Autómentes napot tartottak Gyulán

  Számtalan program várta a résztvevőket pénteken, a Göndöcs-kertben megrendezett autómentes napon. A gyulai, városi …