2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Mérséklődőben az új fertőzöttek száma

Az elmúlt három nap alatt 261 esetben születtek pozitív koronavírus teszt eredmények Békés megyében.
A hétvégéken egyébként is alacsonyabb esetszámok születnek, de a 261 új fertőzött azt jelzi, hogy lecsengőben lehet a járvány ötödik hulláma, de mindenesetre az előző hetekhez képest kedvezőbb adatok láttak napvilágot. Békésben a járvány kezdete óta 51 492 ember kapta el a kórt. A megyék között ezzel Borsod-Abaúj-Zemplénnel és Hevessel együtt továbbra is a három legjobb helyzetben lévő térség között vagyunk.
Országszerte három nap alatt 13 261 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 233 többségében idős, krónikus beteg. Csökkent a kórházi kezelést igénylő covidosok száma, jelenleg 4741 érintettről beszélhetünk, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen.
A beoltottak száma 6 millió 389 ezer, 3 millió 792 ezren vették fel a harmadik vakcinát.
Ezen a héten is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton van oltási akció a kórházi oltópontokon. Az oltásra továbbra is kiemelten várjuk az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.
A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség.
A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …