2023. március 29., szerda
FONTOS

Felújítják a gyulai vasútállomást

Hamarosan korszerűsítik a gyulai vasútállomást – jelentette be kedd délelőtt, az épület előtti területen megtartott sajtótájékoztatón Kovács József országgyűlési képviselő és Görgényi Ernő polgármester.

Kovács József felidézte, hogy az eredeti épület még a Monarchia idején épület, az elmúlt évtizedekben azonban erősen leromlott az állapota. Emlékeztetett, nem egy alkalommal jelezték a felújítás szükségességét, a tárgyalások ezügyben 2015-ben kezdődtek. A képviselő a beruházás részleteit is ismertette.

Az állomás előtti tér rekonstrukciójáról Görgényi Ernő polgármester beszélt. Elmondta, az egész teret átalakítják, a tervezés már folyamatban van, a költségeket a kormányzat által kapott támogatásból fedezik. A tér korszerűsítése során nagy hangsúlyt kapnak a gyalogosok igényei és a zöldfelületek, de a parkoló autók, a taxisok és a buszok is több helyhez jutnak.
A 650 millió forintos pályázati forrásból megvalósuló munkálatok várhatóan még idén nyáron megkezdődnek. Az átadás 2023 nyarának végén várható. Az épület a tervek szerint visszanyeri a monarchia idején látható képét. Ha ezek a munkák befejeződnek, akkor következik a tér átalakítása.

Nézze meg ezt is:

Két pitbull támadott meg egy törpe uszkárt a Göndöcs-kertben

  Múlt csütörtökön, délelőtt törpe uszkár kutyáját sétáltatta a Göndöcs-kertben Pintye Georgina. Az uszkárt a …