2024. április 18., csütörtök
FONTOS

201 új fertőzött Békés megyében

Három nap alatt 201 új esettel 52 293-re nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek 2020. márciusa óta nyilvántartott száma.

Országosan a hétvégén 8370 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 197 többségében idős, krónikus beteg. Tovább csökkent a kórházban ápolt betegek száma, jelenleg 3615-en szorulnak kezelésre, közülük 132-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma lassan emelkedik, jelenleg 6 millió 394 ezren vettek fel legalább egy vakcinát, három oltást 3 millió 810 ezren kaptak.
Márciusban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon. Az oltásra továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi vakcinát.

Azon oltatlan személyek, akik fertőzésen átestek, várakozási idő nélkül a betegségből történt felgyógyulás után, olthatók. A negyedik oltás is már foglalható és felvehető, akár az oltási akciók keretében is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a 3. oltás beadása óta már eltelt 4 hónap. Az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és/vagy háziorvossal. Az oltóanyag választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve a szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …