2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Online rendezték meg az Implom József helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjét

Immár 34. alkalommal rendezték meg az Implom József helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjét. A tavalyihoz hasonlóan idén is online formában hívták életre az eseményt.
A döntőn közel 120-an mérték össze tudásukat tollbamondásban, valamint egy teszt megírásával. Zámori Ida, az Erkel Ferenc Gimnázium igazgatója elmondta, fontos szempontnak tartotta, hogy minden olyan elemet megjelenítsenek az online világban is, melyet hagyományos keretek között is megtartanak. Így a megmérettetés mellett megjelentek a szakmai programok is.

Elhangzott, a jelentkezők számából évről-évre megmutatkozik, hogy fontos a diákoknak az anyanyelv tisztelete, ápolása. Kisfaludy László, köznevelésért felelős helyettes államtitkár elmondta, 2015-ben már anyanyelvünk helyesírási szabályzatának 12. kiadása látott napvilágot. Önmagában ez a tény mutatja, hogy a nyelv folyamatosan alakul, és így a helyesírás szabályai is változnak.

Több éves hagyomány, hogy átadják az Implom-díjat, melyet idén Juhász Judit érdemelte ki, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke “Anyanyelv és műveltség” címmel tartott online előadást.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …