2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Átadták a Foglalkoztatási Osztály felújított épületét Békésen

50 millió forintos energetikai korszerűsítésen esett át a Békési Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának épülete.

A szerda délelőtti átadó ünnepségen Takács Árpád kormánymegbízott kiemelte, a kormányhivatal szemléletének középpontjában az ember áll, vagyis az ügyfél, akinek az ügyét intézik, és az ügyintéző, aki a munkát végzi. Ezért is örömteli egy ilyen beruházás.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, az elmúlt időszakban 12,9 milliárd forintnyi támogatás érkezett Békésre. Ennek közel felét vállalkozások kapták, melyek munkahelyeket őriztek meg, vagy hoztak létre.

Kálmán Tibor polgármester emlékeztetett, ez az épület egykor munkás laktanya volt. Hangsúlyozta, a korszerűsítés révén a település arculata is fejlődött.

Szabó László hivatalvezető fontosnak nevezte a beruházást, hiszen így jobb körülmények között dolgozhatnak majd a foglalkoztatási osztály munkatársai.

Az eseményen elhangzott, 2010-ben Békés megyében közel 27 ezer ember keresett munkát. A kormányzat intézkedéseinek köszönhetően ez a szám 2020-ban már csak 11 ezer volt. A járvány miatt újra emelkedett ez a szám, de most ismét 11 ezernél tartunk. Takács Árpád hangsúlyozta, a gazdaság erősödése, a munkahelyek megőrzése a következő időszakban is nagy hangsúlyt kap majd.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …