2024. április 23., kedd
FONTOS

18 év fegyházra ítélte elsőfokon a bíróság a gyulai emberölés vádlottját

Gyulai Törvényszék

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Gyulai Törvényszék előtt R. R. vádlott ellen aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 19.B.196/2021. szám alatt indult büntetőügyben 2022. március 3. napján megtartott tárgyaláson az alábbi, nem jogerős ítélet született:

 

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében. Ezért őt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Rendelkezett a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról, valamint az előzetes fogvatartásban töltött idő beszámításáról. Kötelezte továbbá a vádlottat 158.495,- forint polgári jogi igény és további sértetti képviselői díj, valamint az eljárás során felmerült 3.916.322,- forint bűnügyi költség megfizetésére.

 

Az ítéleti tényállást az alábbiak szerint lehet röviden összefoglalni:

 

A vádlott és kiskorú barátja – aki a 2. számú sértett – 2020. május 30-án este együtt szórakoztak és italoztak a városban, majd a hajnali órákban elmentek a vádlott lakóhelyére cigarettáért. Ezt követően gyalog visszaindultak a belvárosba, amikor az ittas állapotban lévő és gyógyszert is fogyasztó vádlott – minden előzmény nélkül – odalépett az éppen hazafelé tartó 1. számú sértetthez és az otthonában magához vett késsel több alkalommal megszúrta. A szúrások hatására 1. számú sértett egy ott parkoló gépkocsi kerekének dőlt, és erősen vérzett.

A vádlott társaságában lévő, szintén ittas állapotú 2. számú sértett észlelte 1. számú sértett súlyos sérüléseit és hívni akarta a mentőket, azonban a vádlott a kezében tartott késsel – annak érdekében, hogy megakadályozza a mentők értesítését – az arcának baloldalán megsebezte 2. számú sértettet is, aki ezt követően elmenekült a helyszínről.

Az 1. számú sértett az őt ért szúrások következtében elhalálozott.

Miután a vádlott a 2. számú sértettet nem érte utol, hazament és egy otthonról hozott talicskán elszállította 1. számú sértett holttestét egy szemétgyűjtő konténer mellé, majd a testet a háztartási hulladék alá rejtette. Ezután ismét hazament, összepakolt, elbúcsúzott a húgától, majd távozott otthonából.

 

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője eltérő tényállás és jogi minősítés megállapítása mellett a büntetés enyhítése végett fellebbezett, míg az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslat bejelentésére.

 

Nézze meg ezt is:

Megáldották a gyermekeket a templomszentelés évfordulóján

  Április 21-én a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóját ünnepelték Gyulán. Emellett ez a …