2024. április 20., szombat
FONTOS

Újabb szakasszal bővülhet az M44-es gyorsforgalmi út

43 kilométerrel bővülhet az M44-es gyorsforgalmi út a Békéscsabától a román határ felé vezető szakasszal.

A péntek délelőtti, sarkadi sajtótájékoztatón elhangzott, a tervezés alatt álló M47-es út nyomvonala, a Szeged – Debrecen – Kassa összeköttetés létrejötte előtt egy hamarabb megvalósítható átjárást szeretnének biztosítani Románia irányába.

Elhangzott, a TOP Plusznak köszönhetően Sarkad mintegy 3 milliárd forint nagyságrendű pályázatot nyújtott be. Ennek köszönhetően a jövőben Sarkadon belül is számos út újulhat meg. Hamarosan többek között megújul Sarkad és az országhatár közötti jelenlegi út, két ütemben. Először a Sarkad és a VÉDA-kapu, majd a VÉDA-kapu és az országhatár között. A térség megközelíthetősége érdekében további útfelújítások is várhatók. Elhangzott, az lesz a legnagyobb érték, hogyha ezt a térséget bekapcsolhatják a magyar és a nemzetközi vérkeringésbe. Ennek érdekében készülhet el az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba – országhatár – Nagyszalonta között, egy 2×2 sávos közúti összeköttetéssel.

A sajtótájékoztató egy magyar-román minisztériumi egyeztetéssel folytatódott a sarkadi városházán. Mindkét nyomvonal esetben új határátkelőt fognak építeni, a román oldalon pedig becsatlakozik majd az út a Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi útba.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …