2023. április 1., szombat
FONTOS

Lezárt ügy: gyulai és csabai templom perselyéből loptak

Két templomból lopott egy férfi Békés megyében. Az egyik helyen a barátnője is vele volt, pénzt vettek ki a perselyekből. A másik templomból pedig a férfi egyedül vitt el egy mobiltelefont. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Dróttal és csipesszel piszkált ki bankjegyeket egy férfi és egy nő 2021 áprilisában egy gyulai templom perselyeiből. Többször is visszamentek a templomba, a pénz mellett az ott árusított karkötőkből és nyakláncokból is vittek el néhány darabot. Egyszer tetten érték őket, ekkor a Gyulai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellenük.

A férfi azonban egy hónappal később Békéscsabán is követett el bűncselekményt, szintén egy templomból ellopott egy mobiltelefont, amit később visszaadott a tulajdonosnak. A Gyulai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. március 3-án továbbította az ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

25 határsértő egy kisteherautóban

Embercsempészéssel gyanúsítható litván állampolgárt fogtak el a rendőrök Békés vármegyében. Mezőhegyes külterületén, 2023. március 27-én …