2024. április 19., péntek
FONTOS

A kórházakat és az idősotthonokat kivéve nem kell maszkot hordanunk

Az egészségügyi intézményeket és az idősotthonokat nem számítva hétfőtől megszűnt a kötelező maszkhasználat a zárt terekben, a tömegközlekedési eszközökön, valamint az üzletekben. Az emberek érezhető megkönnyebbüléssel fogadták az enyhítést.

Az üzletekben is örülnek az új helyzetnek, bár mindez a forgalmat jó eséllyel nem fogja befolyásolni, viszont könnyebbséget jelent a hétköznapok során.

Az egyik gyulai kreatív és parti kellékeket áruló üzlet munkatársa, Boda Norbert elmondta, az elmúlt időszakban a kötelező maszkviselés miatt az embereknek volt egy kellemetlen érzésük, de a vásárlók elfogadták és be is tartották ezt az előírást. A forgalom szempontjából leginkább a kevesebb turista, valamint a tavalyi kötelező zárva tartás volt érzékelhető.

A maszk használatának elhagyása mellett hétfőtől más intézkedések is életbe léptek. Minden olyan korlátozás megszűnik, mely védettségi igazolványhoz kötődik. Megszűnnek többek között a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés- táncos rendezvényre, valamint az 500 főnél nagyobb szabadtéri rendezvényekre sem. A munkáltatók az egészségügyi és a szociális szféra kivételével nem írhatják elő a kötelező oltást.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …