2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Biztonságosabb csomópont épül a sportcsarnoknál

Hamarosan elkezdődik az Ajtóssy–Nürnbergi–Eötvös utcai csomópont átépítése, mely városunk egyik nagy forgalmú és leginkább balesetveszélyes kereszteződése.

Az új körforgalom építése viszont áldozattal is jár, egyrészt a kivitelezés időtartama alatt forgalmi korlátozásokra kell majd számítani, másrészt a munkálatok megkezdése előtt ki kell vágni 27 fát is a csomópont környékén.

A növényeket 1 éven belül pótolni fogja a kivitelező: a Nürnbergi utcai szakaszon 19 db gömbakácot, az Ajtóssy Albert utcai szakaszon pedig 8 db gömbkőrist fognak ültetni.

A Belső-Törökzugi lakótelepen, az Észak-Törökzugi lakótelepen és a kettő közötti kertvárosi részen több, mint 4.000 ember él, akik napi gyakorisággal használják a csomópontot, sokan pedig a belváros irányából közlekednek Törökzug felé. A kereszteződésen áthaladva érhető el a törökzugi bölcsőde és óvoda, a lila iskola, a Coronella orvosi centrum, a sportcsarnok, a művészeti iskola, illetve a Zöldkereszt is, melyek miatt kimondottan sok gyermek közlekedik a környéken gyalog vagy kerékpárral.

A Gyulai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján az utóbbi 5 évben ezen a helyszínen 15 alkalommal történt közlekedési baleset, melyek közül 3 súlyos, 9 könnyű sérüléssel, 3 pedig anyagi kárral járt. 15-ből 8 esetben kerékpáros és személyautó ütközött.

A sportcsarnok mellett körforgalom épül, mely sokkal biztonságosabbá teszi a közlekedést a gyalogosok és biciklisek számára is, autóval pedig gyorsabban át lehet majd jutni ezen a nagy forgalmú kereszteződésen, amint azt már tapasztalhatjuk az önkormányzati beruházásban 2019-ben megépített Béke sugárúti körforgalom esetén is.

A kivitelezés tervezett időtartama 12 hónap. A beruházást az állami Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. rendelte meg, a beruházás nettó összege 288,7 millió forint.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …