2024. április 24., szerda
FONTOS

Agrárudvart létesítettek Békéscsabán

Kedd délelőtt átadták a Békéscsabán található “Agrárudvart”.

Az összesen több, mint 437 millió forintos beruházás során a Szabolcs utcában és a Szerdahelyi úton található épület energetikai korszerűsítése valósult meg.

A Békés Megyei Kormányhivatalnak 14 főosztálya és kilenc járása van. Az előbbiek közül három az agráriummal és a vidékfejlesztéssel foglalkozik. Ezek az agrárigazgatási, az agrár- és vidékfejlesztést támogató, valamint az élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi főosztály. Takács Árpád kiemelte, ezek a gazda társadalommal, az állattartással, a termeléssel, a gazdák kiszolgálásával kapcsolatos hatósági feladatokat látják el. Eddig külön működött a három főosztály Békéscsaba három különböző pontján. Ezért hozták létre az “Agrárudvart.”

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő az átadón elmondta, Békés megye az agrárium szempontjából is kiemelkedő helyet foglal el Magyarországon.

Viski József, vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár kiemelte, sikerült bővíteni Békés megyében is a kormányhivatal agrár és vidékfejlesztést támogató főosztály munkatársainak létszámát.

Uzsák Katalin, területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár beszédében elmondta, a kedden átadott épületben a magyar közigazgatás fontos szakterületei látják el feladatukat. A mezőgazdaság és a vidékfejlesztés, a jó minőségű, biztonságos élelmiszerek ellátása mind olyan stratégiai feladat, mely a jelen helyzetben egyre inkább felértékelődik.

Az eseményen elhangzott, közel 8 ezer milliárd forint az az összeg, amelyet a 2021-27-es időszakban biztosítananak a magyar vidék számára. Az Agrárminisztériumban készítik azokat a programokat, jogszabályokat, melyek mentén 2023-tól elindul ez az új ciklus.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …