2024. április 20., szombat
FONTOS

Egy hét alatt 22 ittas vezetőt állítottak meg a rendőrök Békésben

rendorseg

 

 

Békés megyében az egyik autós fának ütközött, a másik pedig úgy vezetett, hogy soha nem volt jogosítványa. A közös bennük, hogy mindketten ittasak voltak és a rendőrség büntetőeljárást indított ellenük.

Békés megye útjain 2022. február 28. és 2022. március 6. között több mint 2400 járművezetőnél végeztek alkoholszondás ellenőrzést a rendőrök. Közülük 22 járművezetőnél jelzett ittasságot a szonda, 14 ember nem gépi meghajtású, míg 8-an gépi meghajtású járművel voltak.

Egyiküket 2022. március 6-án 19 óra 30 perc körül Bucsán, a Kanizsai utcában állítottak meg a rendőrjárőrök. A 23 éves bucsai férfinak soha nem volt jogosítványa, ennek ellenére személygépkocsit vezetett.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt a rendőrök három napon belül bíróság elé állíthatják. Emellett ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene, mert a helyszíni szondáztatás és a további légalkoholmérések eredményei alkoholfogyasztást mutattak nála.

Ezen kívül a múlt héten a rendőrség több ittas járművezetés miatt indult eljárás iratait továbbította az ügyészségre.

Befejeződött például egy 2022. január 29-én 22 óra 45 perc körül Kétegyházán, az Aradi úton történt baleset körülményeinek a vizsgálata is. Ott egy személygépkocsi sodródott le az útról és ütközött fának.

Személyi sérülés nem történt, de az autót vezető 35 éves kétegyházi férfinál ittasságot jelzett az alkoholszonda, így a gyanú szerint bűncselekményt követett el.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …