2023. március 23., csütörtök
FONTOS

Hamarosan meg lehet kezdeni a permetezést a kertekben

A permetezés a tavaszi munkák fontos eleme, ugyanis a megfelelő permetszer használatával védelemmel ruházhatjuk fel növényeinket a különböző kártevőkkel és betegségekkel szemben.

A fák metszését követő lemosó permetezést ebben az időszakban érdemes elvégezni.

Szűcs Gergely kertész elmondta, még nincs olyan meleg, hogy a permetszernek károsító hatása legyen. Ebben az időszakban a fák fiatal hajtásain megjelenhetnek a különböző kártevők, kórokozók és nagyobb kárt okozhatnak, hiszen a fiatal növények még nem olyan edzettek a különböző külső behatások ellen.

A biotermesztésnél kevesebb permetszert kell használni és az ahhoz megfelelő szereket kell kiválasztani. Ezen felül érdemes olyan környezetet kialakítani, hogy egy úgynevezett természetes védekezés jöjjön létre.

Az intenzív termesztésnél vannak bizonyos időszakok, amikor egyes betegségek előtérbe kerülnek, olyankor több alkalommal érdemes ezt elvégezni.

A permetezést minden körülmények között száraz, szélcsendes időben végezzük, így növelve a szer tökéletes megtapadását a növényeken.

 

Nézze meg ezt is:

Vetélkedve ismerkednek a vármegye értékeivel

Békés Vármegye Önkormányzata a Békés vármegyei és határon túli értékek, illetve hungarikumok témakörében vetélkedőt szervezett …