2024. április 19., péntek
FONTOS

Megérkezett a gyulai adomány Kárpátaljára

 

Hétfőn megérkeztek a gyulai adományok a kárpátaljai Szőllősgyulára – mindezt  Görgényi Ernő polgármester tette közzé közösségi oldalán.

Azt írta, a határon ugyan alaposan átvizsgálták őket, de rendkívüli esemény nem történt.  Szőllősgyulán a lakosság többsége most még nem nélkülözik. A nyugdíjasok vannak most nehéz helyzetben, ezért először nekik juttatnak az adományokból.  A neheze még ezután következik, mert egyre több menekültre számítanak.

“A magyar-ukrán határ átlépése oda-vissza simán ment. A magyar és az ukrán oldalon is akkurátusan ellenőrizték az autóinkat, de semmi rendkívüli esemény nem volt.

A nagyszőllősi járásban nem tapasztaltuk a háború fizikai jeleit, de az embereken érezhető a feszültség, a félelem. Sokan elmenekültek.

Szőllősgyulán találkoztunk a járási tanács elnökével, Rezes Károly úrral is, aki régi kedves ismerősünk, akárcsak Sápi Sándor polgármester úr. Mindketten arra kértek, hogy tolmácsoljam a gyulai polgároknak azt, hogy a szőllősgyulaiak hálásan köszönik az adományokat.

Elmondták, hogy szőllősgyulán a lakosság többsége most még nem nélkülözik. A nyugdíjasok vannak most nehéz helyzetben, ezért először nekik juttatnak a gyulai adományokból.

A neheze még ezután következik, mert egyre több menekült várható Kárpátaljára.

A gyulai delegáció tagja volt Alt Norbert alpolgármester, Balog Tibor adventista lelkipásztor és Gyepes Zsolt. Köszönöm nekik a karitatív munkát és köszönöm Abdul doktornak és a Gyulai Szakképző Centrumnak a szállító járműveket.
Szívszorító volt látni a határátkelőn, amint anyukák a gyermekeikkel és sokszor idősebb nőkkel együtt menekülnek. Csak egyet kívánhatunk: legyen béke!”

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …