2024. április 23., kedd
FONTOS

Pályaorientációs Tanácsadó és Módszertani Központot adtak át Csabán

Pályaorientációs Tanácsadó és Módszertani Központot adtak át kedd délután, Békéscsabán. A román-magyar együttműködésben létrejött programot 108 millió forintból valósították meg.

Takács Árpád kormánymegbízott elmondta, a kormányhivatal foglalkoztatási osztályának egyik legfontosabb feladata a regisztrált álláskeresők számának csökkentése, valamint a munkaerőhiány pótlása.

Tavaly 7,1 százalékkal nőtt a hazai GDP, a Békés megyei mutató némileg ez alatt maradt – fogalmazott Herczeg Tamás. Az országgyűlési képviselő kifejtette: ahhoz, hogy az országos átlagot elérjük a megközelíthetőség további javulására, jó képzőhelyekre, szakképzett munkaerőre és munkahelyekre van szükség.

Uzsák Katalin, a területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár kiemelte, Magyarország kormánya az elmúlt időszakban számos foglalkoztatáspolitikai és családtámogatási intézkedést hozott. Ennek eredménye, hogy a járvány miatt jelentkező nehézségek ellenére Magyarországon a foglalkoztatottak száma hónapok óta 4,7 millió, ez pedig stabil alapot ad a munkaerő-piacnak.

Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke példaértékűnek nevezte ez a határon átnyúló projektet. A pályaorientációs központ ugyanis azokat a gimnáziumban végzetteket szólítja meg, akik nem rendelkeznek még szakmával, és nem tanulnak tovább.

Az eseményen elhangzott, ezt a fajta együttműködést különböző projektekkel a továbbiakban is folytatni fogják a felek.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban az időskori mozgás

  Szerda délután a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda szervezésében az egészség megőrzésével kapcsolatos előadást  tartottak  a …