2024. április 23., kedd
FONTOS

Fórumon szólították meg a Békés megyei sportszakembereket

Egy sportországjárás részeként Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke részvételével szervezett sportfórumot a Békés Megyei Önkormányzat. Az esemény elsősorban a megyei sportszakembereket szólaltatta meg. Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte, szerették volna bemutatni azokat a kormányzati törekvéseket, melyek meghatározták a sportéletet Békés megyében.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a 3-as számú választókerületben az elmúlt 12 évben tizenötször többet fordítottak sportfejlesztésre, mint az azt megelőző 10 évben.

Herczeg Tamás az 1-es számú választókerület országgyűlési képviselője elmondta, a békéscsabai röplabdaakadémia meghatározó a térség számára.

Vári Attila általánosságban értékelte az elmúlt 10-12 év sporteredményeit, a sportágazat fejlődését és további lehetőségeit, Békés megye igényeit. Kiemelte, a gyermekek jövője érdekében járt Békéscsabán.

Elhangzott, cél a fiatalok egészséges életmódra nevelése, amely kihat a sportban való nemzetközi megítélésre is. Vári Attila elmondta, a magyar sportban nagy lehetőségek vannak. Az idei vizes világbajnokságot Magyarországon rendezik, amelyhez semmilyen létesítményt nem kell építeni. Ez egyedülálló, hiszen ilyen még nem volt a világbajnokságok történetében.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …