2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2022. 03. 10.

Témák:

– Még két relikviával egyetemben az Operaházba viszik Gyuláról Erkel Ferenc drágakövekkel ékesített aranykoszorúját. A nagyközönség szombattól a Vörös Szalonban láthatja majd nemcsak a koszorút, hanem az 1874-es fényképalbumot és Erkel karmesteri pálcájának faragott, elefántcsontból készült díszfogantyúját is.

– Csütörtök reggel a Csabai úton lassan haladt a forgalom, hiszen a megszokottnál sokkal többen álltak a gyulai üzemanyag állomásoknál. A MOL közlése szerint stabil a kőolajellátás Magyarországon, teljes kapacitással üzemelnek a cég finomítói.

– Sportfórumot rendeztek Békéscsabán. Az eseményen Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke értékelte az elmúlt 10-12 év sporteredményeit, a sportágazat fejlődését és további lehetőségeit, Békés megyei igényeit.

– A csütörtöki adatok szerint 58 új koronavírus fertőzöttet jegyeztek fel Békés megyében.

– Az elmúlt napokban a Mozart testvérpár, Nannerl és Wolfgang szerelmi életéről szóló zenetörténeti előadást láthattak a nézők a várszínház kamaratermében. Bősze Ádám célja az volt, hogy közérthető nyelven, interaktívan vigye közelebb a nézőkhöz a bécsi klasszika kiemelkedő alakját.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …