2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyermek Szabadidős Élményközpont lesz az egykori alispáni lakból

Közel 300 millió forintot nyert a város az egykori alispáni lak felújítására. A projekt tartalmazza az épület és az udvar felújítását, valamint interaktív egységek beszerzését.

A pályázatban az építésre mintegy 163 millió forint áll rendelkezésre. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen a grémium döntött a “Gyermek Szabadidős Élményközpont” megvalósításához közel 62 millió forint pályázaton kívüli forrás biztosításáról. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a Szent Miklós parkban található történelmi épület, az egykori alispáni lak tulajdonjogát sikerült az államtól visszaszerezni az önkormányzat számára.

Görgényi Ernő hangsúlyozta, Gyula a családbarát turizmus egyik jelentős célpontja. A pályázat célkitűzése az, hogy a jelenleg funkció nélkül álló egykori alispáni lak épületében egy gyermek szabadidős élményközpontot hozzanak létre. A fejlesztés által létrejövő szolgáltatás-bővülés hozzájárul a város vonzerejének növekedéséhez, emellett növeli a turisztikai tartózkodási időt, csökkenti a szezonalitást.

Görgényi Ernő hangsúlyozta, a nyílt közbeszerzési eljárás jelenleg folyamatban van, ezt majd a szerződéskötés követi. Várhatóan tavasszal átadják a kivitelezőnek az épületet, és megkezdődhetnek a munkálatok.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …