2024. április 24., szerda
FONTOS

Sok a szemét a dűlőutak mentén

A képeinken látható szemetet a napokban a Gyula-Jánoszugban élők szedték össze. Ezen a területen az út mentén eldobott, lerakott hulladékot halmozták egy kupacba. A Lencsés-, és a Demkó-dűlőn is több helyen találkozhatunk oda nem illő tárgyakkal, eszközökkel. Az út mentén többek között kerékpár gumit, szőnyeget, és még plüss kutyát is lehet találni.

Veres András a körzet önkormányzati képviselője hangsúlyozta, Gyula külterületére a lakosság, valamint vállalkozók meggondolatlanul, felelőtlenül, az éjszaka folyamán szállítják ki a szemetet. A Gyula-Jánoszugban élő családok évről-évre összegyűjtik ezeket, de a valódi megoldást persze nem ez jelenti.

Veres András kiemelte, a tapasztalatok szerint egyre több a szemét a dűlőutak mellett. A Kígyósi úton található szeméttelep mellett gyakran elmennek az emberek, majd a legközelebbi dűlőre befordulnak, és amíg be tudnak menni az autójukkal, addig mennek és ott lerakják a hulladékot.

Veres András kiemelte, a dűlőutakon rendezni kell a helyzetet, mert az illegálisan lerakott szemét mennyiség folyamatosan újratermelődik. A képviselő kéri, hogyha látják, hogy valaki szemetet helyez el az utak mentén, akkor azt jelezzék neki, illetve a hatóságoknak.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …