2023. március 30., csütörtök
FONTOS

Sok program lesz Gyulán az ünnepi hétvégén

Nincs még csúcsforgalom a gyulai kiállítóhelyeken, de a kora tavaszi időszaknak megfelelően a héten is érkeztek látogatók, a következő napokban, vagyis a hosszú hétvégén pedig jóval több vendégre számítanak.

A vár mellett a az Almásy kastélyban a szabadulószobák vagy a gyertyafényes tárlatvezetés is várja az érdeklődőket. Fábián Tamás kommunikációs vezető hangsúlyozta, igyekeznek nem sablonos módon bemutatni a történelmet, a Stefánia szárnyban most kávéházi hangulattal készülnek.

A városi március 15-ei ünnepség a hagyomány szerint 9 órakor a Kossuth téren kezdődik, majd 10-kor a Petőfi téren folytatódik. Itt Kovács József országgyűlési képviselő mond beszédet, az ünnepi műsorról a csíkszeredai Role zenekar, Beszterczey Attila színművész és az Erkel Ferenc Vegyes Kar gondoskodik. Utána a városházán ünnepi képviselő-testületi ülésen adják át az idei kitüntetéseket.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kormányhivatal egyik békéscsabai épülete

  Szerda délelőtt a szalagátvágással jelképesen is átadták Békéscsabán a kormányhivatal családtámogatási- illetve rehabillitációs ellátási …