2023. március 25., szombat
FONTOS

Tizenegy elismerést adtak át Gyulán

A Kossuth tér után a Petőfi téren folytatódott a március tizenötödikei, gyulai ünnepség. Beszédében Kovács József országgyűlési képviselő a 174 éve történt eseményeket idézte fel. Ünnepi műsort adott a ROLE Zenekar, Balázsi Róbert és Beszterczey Attila színművész, illetve az Erkel Ferenc Vegyes Kar. A koszorúzás után a programok a városháza dísztermében folytatódtak. Görgényi Ernő polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyulán különösen nagy jelentősége van ennek az ünnepnek, nem véletlen, hogy a városi kitüntetéseket is e napon adják át.
Elsőként Ökrös István állatorvost jutalmazták, aki „Kiváló Polgár” címet kapott.

A képviselő-testület „Gyula Városért” kitüntető címet adományozott Japport Mátyás, Aranykoszorús galamb mestertenyésztő, ácsmester részére. Ugyanezen elismerést kapta meg Nagy Zoltán Zsolt, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika igazgató szemészprofesszora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.
„Gyula Városért” kitüntető címet vehetett át Lúczi József Deák Ferenc-díjas nyugállományú jegyző részére. Gróza Anna, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza
dietetikus vezető asszisztense, a Gyulai Erkel Kórus Egyesület elnöke is ebben a kitüntetésben részesült, ahogy ezt a címet nyerte el Hack Gabriella, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza Humánpolitikai és Titkársági osztályvezetője.
A „Gyula Városért” cím birtokosa lett a PowerBeat Ütőegyüttes.
„Gyula Város Szolgálatáért” kitüntető címet vehetett át Lázárné Komócsin Ildikó, a Gyulai Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai és Gazdaságfejlesztési Osztályának köztisztviselője.
Ezt az elismerést érdemelte ki  Bognár Mária, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár könyvtáros asszisztense is.
„Gyula Városért” kitüntető címet kapott Gerebenics Pál, nyugdíjas technikus.
Végül „Dr. Gyarmati István-díj” kitüntető címet vehetett át Schriffert Terézia Mária, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza csecsemő- és gyermekgyógyásza, kardiológus szakorvosa, kórházi főorvosa.

Nézze meg ezt is:

Salátanapot rendeztek az Erkel gimnáziumban

  25. alkalommal rendezték meg a salátanapot az Erkel gimnázium fenntarthatósági témahetén. Az idei esemény …