2024. április 20., szombat
FONTOS

Megalakult a Petőfi Klub Gyulán

Az Erkel Ferenc Vegyes Kar adta elő a Himnuszt szerda délelőtt, a gyulai művelődési központban tartott sajtótájékoztatón, melyen a helyi Petőfi Klub megalakulásáról számoltak be.
A Magyar Országgyűlés a 2022-es és a 2023-as évet Petőfi bicentenáriumnak nyilvánította. Ebben az időszakban a költővel kapcsolatos kulturális eseményeket szerveznek. Petőfi Sándor kétszáz éve született, ezért márciusban szerte a Kárpát-medencében megalakulnak a Petőfi Klubok. Ezek Kárpát-medencei hálózatként fogják össze a magyarságot. Idén 100, ebből 88 magyarországi és 12 külhoni, jövőre pedig további 100 település kapcsolódhat a programhoz különböző kulturális eseményekkel. Békés megyében három városban, Békéscsaba és Gyomaendrőd mellett Gyulán jött létre Petőfi Klub. Ezeken a helyszíneken 40 héten keresztül valósulnak meg olyan, a magyar kultúrát bemutató, illetve azt népszerűsítő programok, melyek két részből állnak.

Elhangzott, a Petőfi Klubok legfontosabb célja, hogy a magyar kultúra talaján minőségi, emberi kapcsolatok jöjjenek létre. Erősödjenek az értékalapú, helyi közösségek nemcsak hazánkban, hanem a külhoni településeken is.

A Petőfi Klubok többek között komoly- és könnyűzenei koncertekkel, színházi és irodalmi előadásokkal, könyv- és folyóirat-bemutatókkal, kiállításokkal, vetítésekkel járulnak hozzá a kulturális kínálat sokszínűségéhez.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …