2024. március 2., szombat
FONTOS

Tizenöt ittas sofőr egy hét alatt

Békés megyében az elmúlt hét és a tegnapi ünnepnap sem telt el ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés nélkül. Volt, aki őrizetbe került, egy férfi pedig balesetet szenvedett úgy, hogy előtte alkoholt ivott.

A Békési Rendőrkapitányság 2022. március 15-én őrizetbe vett egy vésztői férfit, mert személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a Soproni Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől. Az eltiltás 32 hónapra szólt, 2022. szeptember 23-án járt volna le. Ráadásul a férfi úgy indult el autóval, hogy előtte szeszes italt ivott, így két újabb büntetőeljárás indult ellene.

Szintén 2022. március 15-én, Gyomaendrődön, a Hídfő utcából is előállítottak a rendőrök egy, a gyanú szerint ittasan vezető kamuti férfit. Neki volt jogosítványa, de miután a légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála, a rendőrök elvették tőle az okmányt és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Békés megyében az elmúlt héten összesen 15 járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés miatt, közülük négyen gépi meghajtású járművet vezettek.

A kerékpárosok közül egy férfi Dévaványán nekiment egy álló autónak és súlyosan megsérült. Aki ittasan vezet, nagy kockázatot vállal. Az alkohol hatására másként látja a környezetében a forgalmat, nem biztos, hogy jól meg tudja becsülni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét, így könnyen balesetet szenvedhet.

A balesetnek vétlen résztvevői, sérültjei is lehetnek. A rendőrség ezért kéri, hogy aki alkoholt fogyaszt, gépi meghajtású járművet semmiképpen ne vezessen!

Kerékpárra is csak akkor üljön, ha képes biztonságosan közlekedni!

Nézze meg ezt is:

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi …