2024. április 24., szerda
FONTOS

Átadták a gyulai könyvtár gyermekrészlegét

 

A beruházás 15 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának jóvoltából.

Dézsi János, a könyvtár igazgatója kiemelte, a gyermekrészleg megújulásával otthonos környezetet sikerült a falak közé csempészni. A részleg korábbi elrendezése nem tette azt lehetővé, hogy nagyobb eseményeket rendezzenek a helyszínen. A felújítás során így kinyitották a teret.

Petrovszki Ármin József Attila: Mama, Hack Julinna pedig Aranyosi Ervin: A könyv a legjobb barát című versét mondta el az eseményen.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a könyvtár a művelődés helyszíne. Egy olyan közösségi tér jött létre, amelyhez az új berendezés kiváló feltételeket biztosít.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a gyermekkönyvtárban nem voltak azonosak a feltételek a felnőtt részleggel. Hangsúlyozta, a felgyorsult, digitalizált világban a kézzelfogható könyv szerepe egyre inkább felértékelődik.

Fekete Péter az átadón hangsúlyozta, nagy a harmónia a kulturális beruházások terén Gyulán. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kijelentette, a könyvtári világnak meg kell újulnia.

Fekete Péter elmondta, példaértékű, iránymutató út a gyulai könyvtár fejlesztése az ország létesítményei számára. Sok olyan kulturális színtere, könyvtára van Magyarországnak, amely kiüresedett az évek folyamán. A gyulai létesítmény nem ilyen, hiszen olyan rendezvények zajlanak itt évközben, melyek igazolják a könyvtár létjogosultságát.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …