2024. április 16., kedd
FONTOS

A háború elől menekülőknek gyűjt a gyulai Nádi Boldogasszony Karitász

Szegedre viszik ezeket az adományokat a gyulai katolikus karitász munkatársai.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta csak tartós élelmiszerből mintegy két mázsányit gyűjtöttek össze, és szállítottak el a rászorulóknak. A gyulaiak mellett a nagykamarásiak is sok élelmiszert, illetve ruhát ajánlottak fel.

A Nádi Boldogasszony Karitász idáig elsősorban a Szeged-Csanádi Egyházmegye által Szeged térségében ellátott menekülteknek segített, de a Gyulán tartózkodók ellátásában is közreműködnek.

Herjeczki Jánosné csoportvezető elmondta, a gyulai csoport közel harminc éve végzi segítő munkáját. Tevékenységüket az önkéntesség jellemzi, a segítségnyújtás során felmerülő minden felmerülő költséget ők maguk állják.

A jövővel kapcsolatban a karitász csoport fontos terve, hogy a munkába minél jobban bevonják a fiatalokat. Már most is négy gyulai középiskolával állnak szerződéses viszonyban, így a fiatalok náluk is eltölthetik az 50 órás közösségi szolgálatot.

Aki szeretné segíteni a gyulai Nádi Boldogasszony Karitász munkáját, tartós élelmiszer adományait a Kossuth utca 16 szám alatt adhatja le csütörtökönként 15 és 17 óra között.

A pénzbeli felajánlásokat átutalással a Szeged – Csanádi Egyházmegyei Karitász számlaszámára (11735005-20392886-00000000) várják.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …