2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Több útszakasz újul meg Gyula térségében

Már két helyen is félpályás útzár mellett zajlanak a korszerűsítési munkálatok Gyula és Sarkad között, a Fehér- és a Fekete-Körös közötti szakaszon.

A pályaszerkezetet a szükséges helyeken hat méter szélességben cserélik és megerősített aszfalt burkolatot építenek ki. Kétszer másfél méteres padkát alakítanak ki, és a buszöblöket is átépítik.

Szerda délelőtt a Fekete-Körös remetei hídjánál tartottak sajtótájékoztatót a következő időszak fejlesztéseiről.

Cserkúti András elmondta, Gyula térségében a fürdőváros és Sarkad között 2,6 kilométeren korszerűsítik a burkolatot 455 millió forintból, Gyula és Kétegyháza között pedig 900 méteren 150 milliós beruházást végeznek, mely a tavaly felújított szakaszhoz csatlakozik.
Kovács József, országgyűlési képviselő kiemelte, a megyében nemcsak a legfontosabbnak számító M44-est fejlesztik, hanem az alsóbbrendű utakat is.
– A mostani útépítés egy évek óta tartó fejlesztési program fontos eleme  – emelte ki Görgényi Ernő polgármester.

Mokán István sarkadi polgármester emlékeztetett, a várost övező utakat szinte minden irányban korszerűsítik. Kiemelte, a térség számára nagy lehetőségeket rejthet az M44-es új szakasza, mely a tervek szerint Sarkadnál haladhatna az országhatár felé.

A Gyula és Sarkad közötti szakasz a nyár elejére, míg a kétegyházi a nyár előtt készülhet el.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …