2024. április 24., szerda
FONTOS

24 órás sebességellenőrzést tart a rendőrség Békés megyében

A rendőrség az év minden napján végez közúti ellenőrzéseket.

Ezeknek az a célja, hogy a szabálytalankodókat kiszűrjék a forgalomból. Az ittas járművezetés, a gyorshajtás, az elsőbbségadás elmulasztása, a kanyarodási szabályok megsértése fokozott kockázatot, balesetveszélyt jelent. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva március 24-én 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tart a rendőrség.

Csütörtök reggel 9 és 10 óra között Békéscsabán, a Dobozi úton is mérték a közlekedők sebességét, pár kilométerrel arrébb pedig igazoltatták a járművezetőket.

A rendőrség elsődleges célja a szemléletformálás. Ennek érdekében közzé is tették online felületeken a mérési helyszíneket. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azt kérik, hogy a forgalomban közlekedők lássák be, hogy a közúti közlekedés mekkora veszéllyel, felelősséggel jár. Nemcsak saját magukat, hanem az utasaikat is veszélyeztethetik.

Szombati Andrea kiemelte, 2021-ben a gyorshajtás volt a vezető baleseti ok Magyarországon. Békés megyében az elsőbbségadás elmulasztása volt a dobogó felső fokán, de nem sokkal utána következett a gyorshajtás. Tavaly négy halálos baleset történt a sebesség be nem tartása miatt.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …