2024. április 19., péntek
FONTOS

Átadtak egy 100 férőhelyes munkásszállót Füzesgyarmaton

Koncz Imre, az észak-békési település polgármestere elmondta, a projektre 174 millió forint vissza nem térítendő és 12 millió visszatérítendő támogatást nyert el az önkormányzat. Emellett 124 millió forintot kellett vállalniuk önerőként, melyet a képviselő-testület döntése alapján hitelből biztosítottak.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, Füzesgyarmat vonzáskörzete olyan komoly ipari bázissal rendelkezik, amiért érdemes volt felépíteni egy 100 férőhelyes létesítményt.

Takács Árpád kormánymegbízott az átadón hangsúlyozta, mindig sikertörténet egy új épület átadása, főként akkor, hogyha egy új foglalkoztatáspolitikai cél megvalósulását látják. Kiemelte, a magyar társadalom mobilitása alacsony, ezért volt szükség a munkásszállók kiépítésére. 2010-ben mintegy 30 ezer regisztrált álláskereső volt Békés megyében. 2020 januárjára ez a szám 10 ezerre csökkent.

A beszédeket követően a résztvevők megtekintették az új, 100 férőhelyes munkásszállót.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …