2024. április 19., péntek
FONTOS

Elérte a 30 százalékos készültséget az új gyermek víziparadicsom építése

Elérte a 30 százalékos készültséget az új gyermek víziparadicsom építése a Gyulai Várfürdőben.

Kovács József országgyűlési képviselő, és Görgényi Ernő polgármester a csütörtök délutáni bejáráson tekintette meg a beruházást. Elhangzott, a kivitelező tudja tartani az előzetesen meghatározott határidőket, és hamarosan megérkeznek a fejlesztéshez szükséges különböző technikai elemek, szűrők az Egyesült Államokból, valamint a játékelemek Törökországból.

Görgényi Ernő elmondta, az elmúlt 12 évben folyamatosan fejlesztették a várost. A jelenlegi, a Gyulai Várfürdő területén folyó 3,2 milliárd forintos beruházás során fejlesztik a fürdő családbarát jellegét, valamint növelik a fedett termálvizes medence felületeket.

Elhangzott, a gyermek víziparadicsom elkészülte után indítják el a Gyulai Várfürdő projektjének következő elemét. A lovarda mögötti épület lebontását követően egy új fedett termálfürdőt fognak építeni Termálpalota néven. A harmadik elem pedig a téli főbejárat épületében az öltözők, valamint a melegkonyhás kiszolgáló egységek kapacitás bővítése lesz, emellett medical wellness szolgáltatást alakítanak ki.

A tervek szerint a nyári szezon kezdetétől, június 15-től használatba vehetik a legkisebbek az új gyermek víziparadicsomot.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …