2024. április 19., péntek
FONTOS

Újraélesztő tanfolyamon vettek részt a karácsonyis diákok

Őrangyalképző tanfolyamon vettek részt a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium kilenc, tíz és tizenegyedikes tanulói.
Magyarországon, naponta 70 ember hal meg hirtelen szívhalál következtében kortól, egészségi állapottól függetlenül. Bárki lehet áldozat, barátunk vagy családtagunk is. A Legelsősegély Alapítvány elsődleges célja, hogy a lakosság körében nagyon alacsony újraélesztési képességet elméleti és gyakorlati szinten az európai átlaghoz közelítse. A diákok megtanulhatták, hogyan tudnak segítséget nyújtani embertársaiknak.

A Karácsonyi János Katolikus Gimnázium a Magyar Vöröskereszt bázisiskolája, így nem újdonság a tanárok és a diákok számára, hogy hasonló figyelemfelhívó képzéssel keresik meg őket. A Legelsősegély Alapítvány hat csoportnak 2×45 percben tartott elméleti képzést és gyakorlati bemutatót.

Az alapítvány 2022. tavaszán kiemelt mintaprogramot indított tanulók és tanárok számára. Elhangzott, Magyarországon a lakosság mindössze 4 %-a képes a segítségnyújtásra, míg a skandináv országokban ez az arány 95 %. A Legelsősegély Alapítványt a felvilágosítás, az oktatás, a gyakorlati tudás átadása és a társadalom felelős gondolkodásának alakítása céljából hozták létre.

A diákok először a jogosítvány megszerzésekor találkozhatnak az elsősegélynyújtással, miközben minden iskolában ott kellene lennie az alapképzések között.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …