2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2022. 03. 30.

Témák:

– Kritikus lesz az elkövetkezendő időszak takarmány ellátása – fogalmazott Ancsin Péter. A Gyulai Agrár Zrt ügyvezetője kiemelte, ez termény áremelkedéssel jár, ezért az állattenyésztési ágazatban el kell gondolkodniuk alternatív lehetőségeken.

– Jelentősen, akár 30-40 százalékkal emelkedni fog az étolaj világpiaci ára, Németországban sok helyen már most hiány mutatkozik nemcsak az étolajból, hanem a lisztből is. A szerda délután a fürdővárosba látogató Budai Gyula országgyűlési képviselő elmondta, a kormányzat az áremelkedések miatt betiltotta a hazai gabona exportját, az itthoni készletek a 2022-es igényeket biztosan fedezik.

– Május 25-én Gyulán nyílik meg a Gödöllői Királyi Kastély első olyan időszakos tárlata, melyet külső helyszínen rendeznek meg. A kiállításon számos olyan tárgyat mutatnak majd be, melyek a Sisiként is ismert Erzsébet királynéhoz kapcsolódnak.

– Enyhén emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja, a szerdai adatok is a járvány újbóli erősödéséről tanúskodnak.

– Újabb, jelentős adomány érkezett a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára. Ez alkalommal közel 175 ezer forinttal támogatta a szervezetet a Black Sheep.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …