2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A kézilabda Diákolimpia országos döntőt rendeztek Gyulán

Két év után ismét Gyulán rendezték meg a Diákpolimpia országos döntőjét. Ez alkalommal a kézilabda “B” kategória V-VI-os korcsoport, vagyis a középiskolás korosztály legjobbjai mérték össze tudásukat.

A szombathelyi Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola csapatából Jene Noémi Boglárka már óvodás kora óta sportol.

Kovács József országgyűlési képviselő az esemény megnyitóján elmondta, a sportsikerek kapcsán jussanak el a legmagasabb szintre a diákok.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, a diákolimpiai mozgalom képviseli ma azokat az értékeket, amelyek miatt tiszteljük és támogatjuk a sportot.

Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója elmondta, ötven sportágban rendeznek diákolimpiát minden évben. Annak a csapatnak a tagjai, akik a Diákolimpia országos döntőjében elérik legalább a 3. helyezést, ők 10 felvételi többletpontra jogosultak.

A kézilabda Diákolimpia országos döntőjén 11 lánycsapat küzdött meg egymással Gyulán. A dobogó alsó fokán a miskolci Herman Ottó Gimnázium, a második helyen pedig a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Technikuma végzett. A döntőt végül a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyerte.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …