2024. április 20., szombat
FONTOS

Mallorcára menekült, csabai rendőrök közreműködésével fogták el

Gyulai Törvényszék

F. Miklóst költségvetési csalás bűntettének elkövetése miatt 8 év fegyházra ítélte a Gyulai Törvényszék.

Nevezett ellen emellett szintén költségvetési csalás miatt egy másik eljárás is folyamatban van a Fővárosi Törvényszéken, ahol – amennyiben bűnössége beigazolódik – szintén súlyos büntetésre számíthat.

F. Miklós – mivel el akarta kerülni a már jogerőre emelkedett súlyos fegyházbüntetést, ezért – 2021 végén ismeretlen helyre távozott. A férfi felkutatását a Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kezdték meg, akik megállapították, hogy a körözött nagy valószínűséggel külföldre távozhatott.

Kézre kerítése érdekében vele szemben európai elfogatóparancsot adtak ki, illetve a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai, az általuk megszerzett adatok alapján a Nyomozó Iroda munkatársait arra, hogy működjenek közre a szintén TOP 50-es körözött személy elfogásában.

A KR NNI Célkörözési Osztálya ismét az ENFAST hálózat segítségét igénybe véve felvette a kapcsolatot a Spanyol Központi Célkörözési Egységgel, akikkel együttműködve sikerült megállapítani, hogy F. Miklós a Spanyolországhoz tartozó Mallorcán tartózkodhat.

A spanyol fejvadászok a férfit – 2022. március 29-én – egy összehangolt, nemzetközileg koordinált rendőri akciót követően sikerült azonosítaniuk, majd elfogniuk a mallorcai Alcludia város üdülőövezetében. F. Miklós kiadatásáról is később döntenek.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …