2024. április 19., péntek
FONTOS

A koronavírus hatásairól tartottak konferenciát Gyulán

A koronavírus járvány egészségügyre gyakorolt hatásairól tartottak konferenciát pénteken, a gyulai Vigadóban.

Kovács József országgyűlési képviselő a járvány által okozott problémák mellett arról is szólt, az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkája kellett a védekezéshez.

A konferenciára video üzenetet küldött Kásler Miklós. Az Emberi Erőforrások Minisztere az alapvető emberi értékek fontosságát hangsúlyozta, melyek nélkül a megfelelő gyógyító, életmentő munkát sem lehetne elvégezni.

Görgényi Ernő polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy míg 2002 és 2010 közötti kormányok idején semmilyen nagyobb egészségügyi beruházás nem történt a térségben, addig a jobboldali kormányok a lehetőségekhez mérten folyamatosan fejlesztettek.

A konferencián Mészáros Magdolna, a Békés Megyei Központi Kórház ápolási igazgatója az ápolók helyzetéről beszélt. Hangsúlyozta, az elmúlt két év még nagyobb terhet rótt az amúgy is túlterhelt ápolókra.

 

Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy bár nehéz két éven vagyunk túl, de a védőoltásoknak is köszönhetően most már jobb a helyzet.

A konferencián szó esett az anafilaxia kezeléséről, a családok helyzetéről védőnői szempontból és a járvány utáni egészség megőrzésről.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …