2024. április 25., csütörtök
FONTOS

19 ittas sofőr egy hét alatt Békésben

Az év 13. hetében, 2022. március 28. és április 3. között 19 alkalommal jelzett járművezetőknél pozitív értéket az alkoholszonda.

Közülük 10-en gépi meghajtású járművel közlekedtek.

Volt olyan nő, akinek nincs jogosítványa, a gyanú szerint alkoholt ivott, és úgy indult el egy autóval. Balesetet okozott, nekiment egy parkoló autónak.

A közúti ellenőrzések mellett a rendőrök folyamatosan végezték az ügyek feldolgozását is, a múlt héten öt ittas járművezetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás iratait továbbították az ügyészségeknek. A gyanúsítottak között voltak, akik elmondták, hogy azért vezettek, mert nem érezték a korábban elfogyasztott alkohol hatását.

A rendőrség ismét felhívja a figyelmet arra, hogy nem érdemes számolgatni. Az, hogy egy bizonyos mennyiségű alkoholt az emberi szervezet mennyi idő alatt bont le, nagyon sok tényezőtől függ. Például attól, hogy az illető mennyi és milyen alkoholt fogyasztott, evett-e, pihent, aludt-e, illetve milyen az egyén általános egészségi állapota. Ha nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak és nem pihentek eleget, még másnap sem tanácsos vezetni. Lehet, hogy az alkohol kiürül a szervezetből, de a másnaposság rossz közérzettel párosulhat, ami elvonhatja a figyelmet a vezetéstől.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …