2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2022. 04. 06.

Témák:

– Családonként átlagban akár 20-30 százalékot elérő méhpusztulással számolnak Békés megyében. A varroa atka mellett vírusfertőzések is tizedelik az állományt – mondta Haász Ferenc méhész a 3Témában.
Szerinte nagy esély van rá, hogy drágább lesz a méz idén, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a hazai fogyasztáshoz szükséges mennyiséget elő tudják állítani.

– Megújult Gyula legnagyobb szálláshelyének a kabalája. Az Erkel Hotelben arra számítanak, kisebb módosításokkal akár hosszú távon is ismert és meghatározó, gyermekeknek szóló attrakciók várhatják a városba érkező vendégeket.

– A tudományos diákköri tevékenység fejlesztéséről szólt a szerdai nap a Gál Ferenc Egyetem gyulai karán. Az érdeklődők a helyi tudományos lehetőségekkel és a témaválasztás kérdéseivel is megismerkedhettek.

– A Válótársas című interaktív produkciót mutatták be legutóbb a Gyulai Várszínház Kamaratermében Pokorny Lia és Schmied Zoltán szereplésével. Az előadás a párkapcsolatban jelentkezhető problémákra irányítja a figyelmet két mediátor, Gönczi Dorka és Varga Zsolt segítségével.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …