2024. március 29., péntek
FONTOS

Aktív, ökoturisztikai fókuszponttá alakítanák a Körösök völgyét

 

Turisztikai partnertalálkozót rendeztek szerda délelőtt a békéscsabai Széchenyi ligetben található Körösök Völgye Látogatóközpontban. Szarvas Péter, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület elnöke az eseményen kiemelte, a szervezet 20 éves működése során bebizonyította, hogy szakemberek segítségével komoly térségfejlesztési projekteket tud végrehajtani Békéscsaba és Békés mellett Gyulán is. Az esemény célja az volt, hogy az előttünk álló fejlesztési időszakban egy, a Körösök völgyét a Gyulától Szentesig tartó területen átfogó, főleg turisztikai szempontú koncepciót hogyan tudnának cselekvési tervvé formálni. A Körösök völgyét aktív, ökoturisztikai fókuszponttá szeretnék átalakítani.

Szarvas Péter kiemelte, a kerékpározni szerető, a vízi turizmust kedvelő családokat szeretnének vonzani Békés megyébe, a Gyulától Szentesig tartó ívre. Ehhez sok fejlesztést kell a jövőben végrehajtani. A tervek között szerepel többek között kerékpárút fejlesztés, valamint stégek kialakítása.

A találkozón Baráth Gergely, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója a megszerezhető uniós forrásokról tartott előadást.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos „Aktívan előre a Körösök Völgyében” címmel tartott előadást. Bemutatta többek között azt, hogyan próbálnak hozzájárulni ahhoz, hogy élhetőbb legyen Magyarország. Elhangzott, az élhetőségnek sok feltétele van. Az egyik az, hogy mit csinálunk a szabadidőnkben.

Révész Máriusz kiemelte, fontos célcsoportnak tekintik a gyerekeket az egészségre nevelés szempontjából. Cél, hogy megszólítsák őket versenyképes alternatívákkal. Ennek érdekében az országban számtalan programot hirdettek, ilyen a bringapark építési program, valamint a különböző műjégpálya építések.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …