2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2022. 04. 13.

Témák:

– Több ügyet fejeztek be a Békés megyei bíróságok az elmúlt egy év alatt, mint amennyi érkezett. A szerdai összbírói értekezlet előtt megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, a Gyulai Törvényszék magas szakmai színvonalon látta el az igazságszolgáltatással kapcsolatos feladatait, és az elvégzett munka alapján továbbra is az országos élmezőnybe tartozik.

– A Pál apostol – Dalok Pál levelei szerint című produkciót láthatták a nézők kedd este Gryllus Dániel, Ferenczi György, Szirtes Edina Mókus valamint az Első Pesti Rackák előadásában a református templomban. Pál apostol levelei alapján Sumonyi Zoltán írt verseket, melyet Gryllus Dániel zenésített meg.

– A magyar költészet napjához kapcsolódva adott iskolásoknak szóló koncertet a Kávészünet zenekar Gyulán. Az együttes zenéje egyfajta hidat képez a mai fiatalság és az irodalom között. Az eseményen többek között József Attila, Petőfi Sándor, valamint Pilinszky János verseit hallhatta a közönség zenés formában.

– Az elmúlt héten a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a rendőrök Békés megyében. Az akció során 115 járművezetőnél és 26 utasnál tapasztalták, hogy nem kapcsolták be a biztonsági övet.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …