2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Tábla őrzi a kardiológiai osztály megteremtőinek emlékét

Orvosi pályája kezdeteiről beszélt a Gyula Tv-nek ezeken a 2016-os felvételeken Deli László nyugalmazott osztályvezető főorvos, aki abban az évben városi kitüntetést vehetett át.

A gyulai kardiológiai osztály megteremtőinek, vagyis Deli Lászlónak és Sándor Pálné Eliz főnővérnek csütörtök délután állítottak emléktáblát a Békés Megyei Központi Kórház gyulai szívgyógyászati osztályán.

A belgyógyászati osztályok munkájáról Kovács József országgyűlési képviselő, az intézmény korábbi munkatársa, főigazgató-főorvosa osztotta meg emlékeit, majd a jelenlegi főigazgató, Becsei László idézte fel Deli László és Sándor Pálné alakját, egyben kiemelte az egészségügyi dolgozók megbecsülésének fontosságát.

Az emléktáblák leleplezése előtt Márk László osztályvezető főorvos mondta el, miért gondolták azt, hogy az emlékezés ezen módját választják.

Az eseményen jelen volt Sándor Pálné fia, aki végtelenül szigorú és alapos, ugyanakkor jószívű emberként írta le Eliz nővért. A program a virágok elhelyezésével és kötetlen beszélgetéssel zárult, melyek során több történetet is megsoztottak a résztvevők Deli Lászlóról és Sándor Pálnéról.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …