2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Régiós gyermek szólótáncversenyt tartottak Gyulán

 

67 versenyző 45 produkciót mutatott be szóló vagy páros kategóriában csütörtökön, a Dél-alföldi Regionális Szólótánc versenyen, Gyulán.

Az esemény a Gyermek Néptáncosok XV. Országos Szólótánc Fesztiváljának területi válogatója is volt egyben, melynek döntőjét Szarvason tartják majd.

Ale Virág 4 éve táncol, ezen a versenyen első alkalommal indult. Korábban már részt vett más szóló-, és csoportos versenyeken is. Jövőbeli tervei között szerepel, hogy néptánc tanár, vagy hivatásos néptáncos legyen.

Zátonyi Gábor 6 éve táncol, a testvére által ismerkedett meg jobban a néptánccal. Ő már korábban is részt vett ezen a versenyen, és díjazásban is részesült.

A versenyen 3 korcsoport van, ők két különböző kategóriában mutatják be produkcióikat. A szóló és a páros kategóriában 11-12 éves, 13-14, és a 15-16 éves korú táncosok mérhették össze tudásukat. Farkas Lilla elmondta, minden régiónak van egy kötelező versenyszáma.

Az országos szarvasi döntőt 7 régiós előválogató előzi meg, a Gyulán megrendezett volt az ötödik. A döntőbe 70 produkció kerül majd be.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …