2022. október 2., vasárnap
FONTOS

Két év után újra sok vendég érkezett Gyulára a húsvéti időszakban

Népszerű helyszín volt Gyula a turisták körében a hosszú hétvégén.

Fábián Tamás kommunikációs vezető kiemelte, 2019 óta ez volt az első olyan év, amelyet nem szakított félbe a koronavírus járvány, valamint az ebből adódó korlátozások. A kiállítóhelyek közül a város két első számú látványossága a Gyulai Vár, valamint a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont volt.

Számos programmal készültek a fiatalabbak számára is. Egyik ilyen program volt a tojáskeresés a vár tövében, valamint a nyuszi simogató az Almásy Kastély parkjában. A gasztroséta programhoz csatlakozott a két gyulai kiállítóhely is.

Fábián Tamás elmondta, változatos programokat kínálnak azoknak a turistáknak is, akik már visszatérő látogatóként érkeznek a fürdővárosba.

Teltházzal üzemelt a hosszú hétvégén Gyula legnagyobb szálláshelye. A húsvéti időszak iránti érdeklődés előre látható volt, ilyenkor minden évben sok turista érkezik a városba. Az Erkel hotel igazgatója szerint a város az ország legkülönbözőbb pontjairól vonzza a látogatókat.

A hosszú hétvégék rendkívül fontosak a turizmus számára. A következő ilyen időszak a pünkösdi hosszú hétvége lesz, amelyre már gőzerővel készülnek a hotelben. A szállodalánc az elkövetkező időszakban továbbra is magas foglaltságra számít.

A négynapos hosszú hétvégén Eger és Budapest mellett Gyula szálláshelyei voltak a legnépszerűbbek Magyarországon. A szállás.hu tájékoztatása szerint minden harmadik vendég hotelt választott, 26 százalékuk apartmant és minden ötödik alkalommal vendégházat foglaltak. Minden negyedik hosszú hétvégéző wellness-szállást választott. Eger, Budapest, Gyula, Hajdúszoboszló és Pécs bizonyultak most a legkeresettebb úti céloknak.

A Gyulán található 9 szálloda közel 1100 férőhellyel rendelkezik. Sokan már április 14-én, csütörtökön megérkeztek a fürdővárosba. A töltöttség másnap már közel 90 százalékos volt, amely szombaton meg is haladta ezt az arányt. A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft-hez érkezett adatokból kitűnt, hogy a vendégek zöme csak április 18-án, hétfőn hagyta el a várost. Az előzetes felmérések szerint hetekkel ezelőtt nagy arányban realizálódtak a hosszú hétvége foglalásai. Több szálláshelyről már április elején teltházat jeleztek.

Nézze meg ezt is:

Első osztályos diákoknál szűrik a lisztérzékenységet

  2014 óta szűrik a lisztérzékenységet a tanulóknál Gyulán. Az ingyenes szűrést ebben az évben …