2024. április 26., péntek
FONTOS

Negyedmillió forintot gyűjtöttek az éneklésükkel

„Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.” Teréz anya gondolatával kezdte a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar annak a jótékonysági koncertnek a szervezését, amelyet a közelmúltban rendeztek a kétegyházi baptista imaházban.

– Fontosnak láttuk, hogy a kórusunk is csatlakozzon azokhoz, akik segítő jobbot nyújtanak az ukrajnai nyomorúságban lévőknek – tájékoztatott Gróza Anna, a vegyeskar egyesületi elnöke, hozzátéve: zenészeik, szólistájuk is első szóra, önzetlenül csatlakoztak a jó ügyhöz. Megfogalmazása szerint az előadott művek a béke óhajtásáról, a reménységről és a háláról szóltak.

– Legnagyobb örömünkre megtelt az imaház. Az összegyűlt pénzadomány – amely a nagylelkű közönség és a kórus jóvoltából 250 000 Ft volt – a Baptista szeretetszolgálathoz jut el, hisz ők a helyszínen végzik a segítségnyújtást. Lélekemelő volt a szándék, a cél, és a cselekvő összefogás – közölte Gróza Anna.

A vegyeskar egyesületi elnöke, aki természetesen a kórus aktív tagja is, köszönetét fejezte ki Dr.Rákocziné Tripon Emese polgármesternek, Füstös Gyula lelkipásztornak, valamint a hallgatóságnak a lehetőségért és a szeretetteljes jelenlétért.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …