2024. április 23., kedd
FONTOS
ttps://youtu.be/e-wja4zCQuo

Átvette mandátumát Kovács József

A Himnusszal kezdődött, majd Bálint Gergely szavalatával folytatódott szerda délelőtt, a gyulai városházán a Békés megyei hármas számú választókerület országgyűlési képviselőjének mandátum átadó ünnepsége.

Az április harmadikai választás hivatalos végeredményét, Magyar György, a választási bizottság elnöke ismertette. A voksolás magas, 66,1 százalékos részvétel mellett zajlott. Kovács József 2010 óra zsinórban a negyedik alkalommal nyerte meg a választást. Úgy fogalmazott, ez a választás minden korábbinál több munkát igényelt. A régi-új képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy jelentős változás olyan szempontból biztosan nem várható, hogy továbbra is a választókerület húsz településének a fejlődését igyekszik előmozdítani a parlamentben.

Az eseményen Kovács József a választókerület településeinek képviselőitől egy olyan választókerületi térképet kapott, melyen a településeket kapszulák jelzik, azokban pedig az adott területről származó föld található, emellett Görgényi Ernő gyulai polgármester egy Erkel Ferencet ábrázoló mellszobrot ajándékozott a képviselőnek.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …